Nyheter SSF

Nyheter från Svenska Skidförbundet

Länk till Södermanlands skidförbund

​Valberedningen för Svenska Skidförbundet föreslår Karin Mattsson till ny förbundsordförande. Beslut fattas vid förbundets årsmöte den 20 oktober, då nuvarande ordförande Mats Årjes lämnar sitt uppdrag.

Den 15 september är sista dagen att nominera unga lovande killar 17–18 år (födda 2000–2001) till stipendiet Hjärtat slår. Känner du någon?

Vid den internationella olympiska kommitténs styrelsemöte bestämdes bland annat att fem nya FIS-discipliner deltar under OS i Beijing 2022. Däribland freeski Big Air och mixat lag i backhoppning.

Vattenfall förlänger sitt huvudsponsorskap med Svenska Skidförbundet ytterligare tre år. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2021 med inriktning som ”Smart Energy Partner” för längd och alpint.

För första gången deltog Svenska Skidförbundet under Idrottens dag i Almedalen. Där bjöd vi bland annat in till ett seminarium tillsammans med några av våra viktiga samarbetspartners. Här några reflektioner ...

Träffa oss i Almedalen

(2018-07-02 09:42)
Det är många beslutsfattare som samlas i Almedalen vecka 27 därför tar även Svenska Skidförbundet tillfället i akt att åka dit för att nätverka och förhoppningsvis påverka. Du hittar oss i Ideella trädgården den 4 juli under Idrottens dag.

Skicka in föreningens ansökan om lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) senast den 25 augusti.

Nu är det dags att nominera unga lovande killar 17–18 år (födda 2000–2001) till stipendiet Hjärtat slår.

Nu är det klart vilka klubbar som får ta del av Skidlyftet 2018. I år fick 16 klubbar dela på 662 000 kronor att använda för olika verksamhetsprojekt. Totalt har över 3,6 miljoner delats ut till längd- och alpina klubbar.

I och med att Mats Årjes har blivit vald till ordförande för Sveriges Olympiska Kommittée (SOK) så kommer vi på Svenska Skidförbundet i höst att välja en ny ordförande. Har du något namnförslag?

Just nu sitter representanter för världens alla skidförbund i grekiska Costa Navarino för att diskutera den genomförda och kommande säsonger inom skid- och snowboard-sporten.

Svenska Skidförbundet delar för tredje året i rad ut stipendier ur "Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en gåva till Kungen på 70-årsdagen.

Ett drygt 30-tal blivande elittränare är på plats på Mittuniversitetet i Östersund, där de teoretiska delarna av utbildningen kommer genomföras. Utbildningen syftar till att stärka Sveriges roll som en av de ledande skidnationerna i världen.

Nu är 2018-års stipendiater utsedda i längdlegendaren Gunde Svans fond "Ärliga tag", en fond som premierar inspirerande idrottsledare.

E-post: tunafors.sportklubb@gmail.com