Hoppa till sidans innehåll

"Du tycks inte..."

22 MAR 2012 20:19
Läs Sven-Oves betraktelse i samband med världscupsfinalen i Falun.
  • Skapad: 22 MAR 2012 20:19

Fredag – söndag avnjöt jag tillsammans med hustru Lillemor familjens födelsedagspresent till mig i form av VIP-biljett till världscupfinalen i Falun. TV i all ära men det är något speciellt att på plats få se Kalla, Hellner, Björgen, Kowalzcyk m fl. Farten och t ex Mördarbackens lutning framgår på ett helt annat sätt i verkligheten. Vilken fart och teknik på skidor!

Tävlingarna sågs av sammanlagt 26 000 åskådare under de tre dagarna. På fredagen stod vi som många andra uppe i Mördarbacken för att kolla på loppen Queen respektive King of Mördarbacken. Själv blir jag trött vid bara tanken att åka uppför den backen. De tävlande åkte backen först både en och två gånger som uppvärmning!

Inför herrarnas lopp hamnade vi bredvid Dario Colognas fan club som med sex stora kobjällror sportsligt ackompanjerade alla åkare när de passerade. Fast helt naturligt stegrades ljudnivån till ett crescendo när Cologna kom.

Strax efter Cologna startade Marcus Hellner så jag öppnade min telefon för att med den ta en bild på dem båda. Vad händer då? Jo, i telefonens display dyker det upp texten: ”Du tycks inte vara inkopplad på något socialt nätverk. Vad tänker du på?” Det är någon automatik inbyggd i telefonen som visas ibland och som jag snabbt “sopar bort” varje gång. Fast denna gång låg svaret “dra åt h…..e” nära till hands. Jag lät naturligtvis bli och fick fram kamerafunktionen, så jag kunde ta mina bilder på både Cologna och Hellner.

Det blir på något sätt tragikomiskt eller vad man nu vill kalla det, när man står tillsammans med tusentals andra människor och tittar på världseliten i längdskidåkning och möts av “du tycks inte…”. Schweizaren som stod närmast mig hade också frågat om Colognas startnummer så jag höll mitt programhäfte mellan oss och flyttade tummen rad för rad efterhand som löparna dök upp långt nere i backen. Jag tyckte att jag hade ett ganska häftigt nätverk uppe i Mördarbacken!

Gissa om det blev en ploj mellan Lillemor och mig resten av helgen – “är du inkopplad?”. Visst är den elektroniska kommunikationen ett bra hjälpmedel i vardagslivet, men det får vara måtta på beroendet. När det dessutom nästan påtvingas, “stegrar” jag mig i alla fall. Fast jag är ju 40-talist och därmed kanske omodern…

Skribent: Per Åkerlund

Vi stödjer Tunafors Skidor och Vilsta Skidstadion!

 

Sparbanken Rekarne

 

Sparbanksstiftelsen

 

 

 

Team Sportia

 

Postadress:
Tunafors SK
Verkstadsgatan 5
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link